Hogyan is lehetne szebb a világ, mint amikor együtt, közös erővel, egymást erősítve teszünk valamit...Ennek lehettem részese ma délután, amikor a Hősök terén összegyűlt kb 400 emberrel együtt, Michael Jacksonra emlékeztünk meg egy rövidke tánc erejéig.

A megmozdulás a Pop Királyának halálát követően Stockholmban indult útjára. 2009 július 8-án több mint 300-an táncoltak a Beat it jól ismert dallamára. Az eredeti elképzelés szerint a váratlanul felcsendülő zenére először egyvalaki, Jackó felejthetetlen stílusával, megkezdi a táncot, majd a körülötte álló néhány ember csatlakozik hozzá. Pár másodperccel később a látszólag döbbentnek tűnő tömeg már egyszerre mozog. Azóta ez az úgynevezett flashmob bejárta az egész világot Hollywoodtól Hong Kongig.

Néhány lelkes Michael rajongónak köszönhetően Budapesten is átélhettük ezt a felejthetetlen élményt. Fáradságot és pénzt nem sajnálva készítettek egy weboldalt, amelyen toborozták azt a körülbelül 400 embert, akik 2009. augusztus 16-án vasárnap gyűltek össze a Hősök terén, a Moszkva téren, majd a Vörösmarty téren, hogy táncolva tisztelegjenek a Király előtt.

Úgy gondoltam ez az esemény kihagyhatatlan és vissza nem térő alkalom arra, hogy én is megemlékezzek a világon legtöbbet adakozó sztárról. Egy hétig lázban égve, és az egyik videó megosztó portálra feltett oktatófilm segítségével tanultam én is a szervezők által előadott koreográfiát, amely 3 részből állt össze: a Bad, a Smooth Criminal és végül a Beat it című slágerekből, másfél perces remixben.

A főpróbát a Városligetben tartottuk, hogy mindenki tudja mit és mikor kell tennie. Délután 4 órakor pedig a Hősök terén megkezdődött a magyar Michael Jackson Dance Tribute, amelynek hangulata mindenkit magával sodort.

Felejthetetlen élmény volt többszáz emberrel együtt átélni a csodát, érezni az összefogás és a szeretet erejét, amelyért Michael is élete végéig küzdött. Méltó búcsú volt ez Tőle.

Címkék: budapest michael jackson megemlékezés flashmob hősök tere jackó dance tribute

A bejegyzés trackback címe:

https://szepvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr741313574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása