Ugyanaz, ami még több millió emberben, köztük több ezer ismert személyiségben: a cigaretta...

Már jó ideje foglalkoztat a kérdés, hogy miért evidens a filmek 99%-ban (saját becslés) az, hogy a színészek dohányoznak, mi több, füvet szívnak?

A válasz ugyan érlelődött bennem, de a mai, A bennfentes című remek film nézése közben vált véglegessé. Egy nagyon kézenfekvő összeesküvés elméletről van szó. E szerint pedig (ami persze szintén saját vélemény) minden szálat a dohányipar mozgat. Dollár milliókat ölnek bele a marketingbe, ami szélmalomharcnak tűnhet az ellenük propagáló, kisebb költségvetésű szervezetek számára. Bármelyik filmet vesszük alapul, egy dolog mindegyikben jelen van, a dohányfüst. Micsoda hatalmas erők húzódnak a háttérben, amelyeknek az az érdekük, hogy a lakosság nagyon nagy szeletét kiirtsák. Túlnépesedünk, ezt mindenki tudja, amit persze szabályozni kell. Hát mi a legegyszerűbb módja ennek? Küldjük önként halálba a népet, és ha okosan mozgatjuk a szálakat, használjuk az embereket és a befolyt pénzeket, senki nem állhat az utunkba.

Tegyük fel: leül egy átlagos család a tv elé az esti filmre. Mit lát a gyerek? Azokat az embereket, akikre felnéz, akikről mindenki beszél, akiktől tanulni akar... És akkor meglátja mi van mindvégig a kezükben: az, ami a szüleiében, a szülei ismerőseiében, és ami későbbi tinédzser korában az összes barátjáéban: a cigi. Addigra már mondhatja neki bárki is, hogy ez nem egészséges. Hisz a mai világban mi az? Össze sem lehetne számolni, hogy egy nap hány különféle vegyi anyagot tömnek belénk. Én már el sem merem olvasni a csomagolásokat...

Nem szeretnék hatalmas cigaretta-ellenes kampányba kezdeni, de reménykedek abban, hogy a környezetemben -és persze a Földön- élő emberek felfedezik az élet más szépségét, mint elszívni egy szál tömény halált...

Címkék: függőség betegség dohányzás cigi cigaretta sztárok szenvedély leszokás füst dohány celebek dohányipar

A bejegyzés trackback címe:

https://szepvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr811430584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mldrv 2009.10.20. 08:01:58

"Nem szeretnék hatalmas cigaretta-ellenes kampányba kezdeni" - de kérlek, kezdj. :))

csak egyetlen tény: ha dohányzol, 10% az esélyed a tüdőrákra, amiből a felépülés esélye 15% körül van

CsigaBige 2009.10.20. 09:35:53

@mldrv: Tényeket szeretnél? Tessék:
10 tüdőrákos beteg közül 9 dohányos. Más rákos megbetegedések (például szájüregrák, gyomorrák, hólyagrák) is sokkal gyakoribbak a dohányzók körében.
Egyéb veszélyek: vérellátási zavarok, génkárosodás, vakság, tüdőtágulás.
Tények, amelyekkel szembe kell néznie, annak, aki rágyújt:
- Rossz lesz a lehelete.
- Ujjai és fogai fokozatosan sárgára színeződnek.
- Arca gyorsabban öregszik és ráncosodik.
- A dohányfüstből kátrány rakódik a tüdőre, csökkentve a légzés hatékonyságát, így pedig sokkal nehezebb sportolni, mozogni.
- A dohányzás csontritkulást fokozó hatása révén idősebb korban megnő a csonttörések esélye.
- A rendszeres kényszerű, passzív dohányzás is kimutatható, súlyos egészségkárosodást okoz.

Érdemes megnézni ezt is: www.dohanyzas.hu/index.php?p=megallap

Remélem kezdetnek elég...De ok, te cigarettázz, én meg majd elmegyek a temetésedre.
süti beállítások módosítása